Около какви идеи се обединиха политическите сили в сектор Здравеопазване (видео)

Създаването на мобилни групи от ваксинация, които да работят в риск в труднодостъпни райони е сред приоритетите на БСП

Повишаване на броя на ваксинираните, осигуряване на защитен статут на болниците в труднодостъпни региони, както и създаване на обществени болници, които не акумулират печалба. Това са част от идеите, около които се обединиха политическите сили, които участват днес в преговорите за коалиционно споразумение в сектор „здравеопазване”. Лансираха се идеи и за безплатни лекарства за деца до 14 години, както и намаляване на ДДС за лекарства до 9 процента. 

Разговорите на тема "Здравеопазване" се водят от Асен Василев.

Започнаха коалиционните преговори в сектор „Земеделие“

Създаването на мобилни групи от ваксинация, които да работят в риск в труднодостъпни райони е сред приоритетите на БСП, коментира проф. Георги Михайлов, който пръв сподели предложенията на формацията, която представлява.

Премахване на търговския статут на болниците, премахване на клиничните пътеки и въвеждането на диагностично-свързаните групи, както и промяна на здравната карта, тъй като настоящата е издънена, са сред приоритетите на „Има такъв народ”. Проф. Андрей Чорбанов настоя за проучване, което да покаже броя на антителата при българското население.

Парите изтичат, не само защото болниците са търговски дружества, а защото няма контрол, каза Асен Василев от "Продължаваме Промяната". Когато се променя моделът на управление, да не спираме само с промяна в статута, допълни още Василев.

ПП, БСП, ИТН и ДБ постигнаха съгласие по някои енергийни теми (обзор)

Премахването на доплащането от джоба за лекарства, медицински услуги и консумативи е сред приоритетите на „Демократична България”, стана ясно от думите на д-р Александър Симидчиев.

Преговори за коалиционно споразумение между ПП, ДБ, ИТН и БСП на тема “Здравеопазване"”

Проследете на живо преговорите между ПП, ДБ, ИТН и БСП за постигане на коалиционно споразумение по тема “Здравеопазване”

Posted by Продължаваме Промяната on Tuesday, November 23, 2021

Чуйте повече в прикачения звуков файл

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още