Официално откриха Двуезикова школа Къща на децата "Мила Монтесори"

„Мили семейства, приятели и съмишленици. Някои неща не зависят от нас като хубавото време например, но бъдещето на децата ни не е едно от тях. Всеки знае, че когато с едно дете се работи много, то може да постигне чудеса, независимо дали тръгва от нисък, равен или висок старт. Това най-ясно се вижда в спорта и в спортните постижения където, когато талантът е съчетан с усърдна и целенасочена работа, и с много индивидуална подготовка, тогава могат да се достигнат невиждани върхове. Ние тук – в „Къщата на децата“ ежедневно провокираме всяко дете да даде най-доброто от себе си в разнообразни области на познанието и сфери на живота. Защото един ден, когато вече не зависи от нас, те да продължат да ни изненадват с успехите си“. Това каза Мила Томова, която е създател на Двуезиковата школа „Мила Монтесори“, по време на нейното официално откриване тази неделя.

Събитието започна с водосвет, който беше отслужен от плевенски свещеници, които поръсиха с босилек и светена вода за здраве и късмет.

Официални гости на откриването бяха областният управител на Плевен Мирослав Петров и новоизбраният за втори мандат кмет на Плевен Георг Спартански.

„“Надявам се, Къщата на децата да стане любимо място на нашите деца, които са нашето бъдеще и ще бонесат добро бъдеще за нашия регион. Пожелавам успех и на добър път“, каза Мирослав Петров.

„Радвам се, че тук е и държавната власт в лицето на г-н областния управител, защото такива начинания трябва да бъдат подкрепяни. След службата на плевенските свещеници мисля, че и Бог е с нас, защото почти в средата на ноември ни дава това прекрасно време и нека така – с усмивка, топлина и слънце да стартира начинанието и нека така да продължи, защото най-ценното нещо на една нация са децата“, каза Георг Спартански.

Той се обърна към Мила Томова с думите: „Това, че човек като вас с високо и класно образование, който е предпочел да се върне в родния си град и да реализира идеите си за развитието, не просто на себе си като професионалист, а преди всичко, да даде от себе си на обществото – това показва, че ние като общество и като град има на какво да се надяваме и имаме основата да вървим напред, защото образованието е основа на всичко".

Десетки гости и родители поздравиха Мила Томова за смелото и благородно начинание.

В края на събитието, възпитаници на Двуезична школа Къща на децата „Мила Монтесори“ показаха някои умения, които придобиват по време на обучението си.

Мисията на уникалното място на улица „Трифон Кунев“ 23 в град Плевен е, да изгражда съвременните мислещи, космополитни, социално отговорни и толерантни личности с любов към знанието и природата, да развива индивидуалността и заложбите на всяко дете, да изгражда у него способности и умения, които да дадат израз на неговата индивидуалност.

Мила Томова e магистър по предучилищна педагогика със следдипломна квалификация за Монтесори учител и директор от Софийския университет. Специализирала е в емблематични Монтесори градини в България и Италия. Има магистратура по европейски бизнес и маркетинг, проведена в 4 държави. Собственик е и управител на Двуезикова школа Къща на децата “Мила Монтесори” в Плевен за деца от 3 до 6 г., където методът Монтесори се надгражда с основи на програмирането и дигитално-медийна грамотност в условията на двуезикова среда.

Прочетете още