Обвинената за убийството на баща си е с олигофрения, не знае къде са децата й

| България, Варна

37-годишната Елеонора Манолова, която беше задържана за убийството на баща си във варненското село Доброплодно, има лека форма на олигофрения, но е  разбирала свойството и значението на постъпките си. Това се посочва в съдебно-психиатричната експертиза, стана ясно при разлеждането на мярката на неотклонение на обвиняемата.  

Задържаха дъщеря за убийството на баща й

Престъплението е извършено на 28 ноември в семейния им дом. Според прокуратурата Елеонора е нанеса 4 удара с нож на 61-годишния си баща Стоян. 

Бащата и дъщерята са живеели сами в изключително лоши битови условия. Елеонора не е работила и се е издържала с пенсията на Стоян. Тя е майка на две деца, за които не се е грижила и не знае местонахождението им. 

Според защитата на Елеонора тя е действала при самоотбрана. Обвиняемата е с чисто съдебно минало. От съда тя поиска да се прибере на село, за да си вземе социалните помощи. Варненският окръжен съд обаче й наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. 

За престъплението, в което е обвинена Елеонора, Наказателният кодекс предвижда „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право за замяна. 

Прочетете още