Oбвинен в палежи отива на съд

| България, Сливен

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Георги Г. Той е обвинен за това, че на 23 януари 2019 г. и на 11 април 2019 г. в село Божевци е запалил сгради, собственост на мъж от същото село. На първата дата е запален плевник, който е бил на стойност от 23 147 лева, като от пожара са последвали значителни вреди и е имало опасност огънят да се разпростре към съседна жилищна сграда. На втората дата е запалена жилищна сграда (полумасивна къща), която е била на стойност 54 494 лева, като от пожара са последвали значителни вреди и в имало опасност пламъците да се разпространят към съседна къща. Престъплението е извършено при условията на продължавано такова. От пожарите двете сгради били силно увредени.

По време на разследването е установено, че до палежите се е стигнало след скандали и серия от закани, отправени от Георги Г. към П.П., с който заживяла на семейни начала бившата интимна приятелка на обвиняемия.

Подпалените имоти, които са собственост на бащата на П.П., били необитаеми. Възползвайки се от отсъствието на живущи в имотите, воден от желанието си да отмъсти на П.П., обвиняемият извършил палежите.

Окръжен съд – Сливен е насрочил заседанието си за 15.01.2020 г.

Прочетете още