Общинари от екипа на бившия кмет Румен Томов си надписвали бонуси за извънреден труд

Служители от екипа на бившия кмет на Благоевград - Румен Томов, са си надписали внушителни суми като допълнително материално стимулиране. Те е трябвало да получат сумите като бонус към шестте заплати, с които искаха да си тръгнат от Община Благоевград. Намерението им бе осуетено от новия кмет Илко Стоянов, който днес на пресконференция разкри детайли по темата. Стана ясно, че по време на предизборната кампания бившият управленски екип работил дни наред по 20 часа в денонощието, за което също е трябвало да получи възнаграждение.

Първенец в тази класация е бившият главен секретар Мария Захова, която трябвало да получи общо 9900 лева от ДМС и труда си в предизборната кампания. Суми от 3800 лева до 6800 лева били определени за останалите от бившия вече ръководен екип на Община Благоевград.

„ДМС трябва да получат всички заети в Общинска администрация. Не е спазен обаче законът. Не е направена оценка на служителите за второто тримесечие. Просто са писали по една заплата на калпак. Искам да уверя служителите, че ще получат ДМС, но това ще стане след ясни критерии и писмени оценки на работата им”, каза кметът Илко Стоянов.

Прочетете още