Община Ветово започва сериозен ремонт на пътищата в региона

Средно по 15 улици ще бъдат асфалтирани в населените места

| България, Русе

Тежкотоварния трафик, който преминава през село Смирненски, следващата седмица ще бъде пренасочен през новоизградения околовръстен път. Тежките коли, основно от близката кариера,  вече няма да минават през селото.

„Този проблем стои от три години. В Смирненски беше сформиран Инициативен комитет заради него. Успяхме да довършим пътя след като го вкарахме в проекта за асфалтиране на главните улици в населеното място. Парите са отпуснати чрез постановлението на Министерски съвет, от реализираните икономии. Процедурата е приключила и скоро ще започне ремонта на двете главни улици“. Това съобщи в интервю за Дарик радио кметът на Община Ветово д-р Мехмед Мехмед.

Паралелно с това следващата седмица ще бъде обявена процедурата и за асфалтиране на 15 улици в Смирненски плюс  цялостното асфалтиране на пътя от Смирненски до Чукура, до републиканския път свързващ Ветово и Глоджево.  В тази обща процедура са включени по около 15 улици, които ще бъдат асфалтирани във Ветово, Глоджево и Сеново. Това ще се извършва със собствени средства

„В момента текат процедури за асфалтиране на улици в цялата Община, които са на обща стойност 3 000 000 лв. Това ще го направим с наши средства. В момента приключи процедурата за ремонт на улиците в Кривня и Писанец, така че в най-скоро време започваме работа там“ обясни д-р Мехмед. По думите му, ако всичко върви нормално и няма проблеми със самите процедури, до есента всичко трябва да е приключило, смята кметът.

По отношение на пътищата, които са част от републиканската пътна мрежа, каквито са входните артерии на града,  и са отговорност на държавата д-р Мехмед  обясни, че постоянно се водят разговори а АПИ и се надява, че и за тях скоро ще се намери решение.

Чуйте звуковия файл:

Прочетете още