Община Сандански похарчила 111 000 лв. за борба с COVID-19

Община Сандански е похарчила повече от 111 хиляди лева за ограничаване разпространението на COVID-19. Данните бяха огласени от кмета Атанас Стоянов по време на редовната сесия на Общинския съвет след въпрос от общинския съветник и ръководител на общинската структура на ГЕРБ - Стоян Стоев.

Прави впечатление, че повече от 24 хиляди лева са заплатени на специализирана фирма за дезинфекция, въпреки че общински служители извършваха подобни дейности в централната градска част в периода на извънредното положение.

„Сумата наистина изглежда голяма, очакваме писмения отговор, за да видим всички пера на разходите. Стартираме и серия от срещи по места, за да чуем каква е оценката на хората – как и дали общината се справи адекватно с кризисната ситуация“, коментира Стоян Стоев. По думите му поводът за отправеното питане е както осветляване на разходите, така и множество постъпили сигнали от граждани за начина, по който се разходва общинският бюджет по време на криза.

„Не по-маловажна е и темата с колко ще намалеят постъпленията в общинския бюджет в тази ситуация и как ще се справим оттук нататък“, коментира още Стоян Стоев. Той подчерта, че зададените въпроси целят само и единствено повече информация да достигне до хората и още веднъж припомни, че по време на извънредното положение ГЕРБ-Сандански запази мълчание, защото бе важна пълна мобилизация и обединение за преодоляване на кризата.

„Конкретен пример е начинът, по който бе отменена „Синята зона” - това не може да стане с еднолична заповед на кмета, без да е поискано становище на Общинския съвет, но това бе важна и навременна мярка. В такава ситуация и при подобни безспорни действия винаги ще имат нашата подкрепа“, коментира още Стоян Стоев.

От изнесената от кмета Атанас Стоянов информация стана ясно, че докато България се бореше с коронавируса, Община Сандански е похарчила повече от 32 хил. лв. за поддръжка и озеленяване на паркове и градинки, допълни общинският лидер на ГЕРБ.

Прочетете още