Обиди, блъскане и грозни сцени на общинската конференция на БСП в Банско

Физически сблъсък, обиди и грозни сцени – така премина общинската отчетноизборна конференция на БСП в Банско.

Тлеещото от много време напрежение между бившите председатели – Костадин Дурчов и Георги Бориков, избухна с пълна сила и помрачи снощното партийно заседание.

Скандалът избухнал, след като Бориков се усъмнил, че в залата има делегати, които нямат това право, но са там, за да гласуват „правилно” за човек на Дурчов за председател на БСП-Банско.

Затова той поискал да види списъка с делегатите. По разказ на очевидци, в този момент, върху него се нахвърлили няколко души и го съборили на земята. Имало е ритане, блъскане и обиди.

Бориков и хората около него напуснали конференцията и ще пуснат жалба до партийната централа в София. На пленума е имало представител на „Позитано” 20, но той пристигнал по-късно е не станал свидетел на грозните сцени. В крайна сметка събранието било проведено, а за председател е избран зам.-кметът на Банско – Костадин Атанасов.

Днес Костадин Дурчов отрече пред Дарик да е имало физически сблъсъци на конференцията. Според него напрежението било провокирано от хора, които "не могат да се докажат на политическия фронт и затова търсят медийни изяви". Той усетил, че в залата е лъхало на алкохол и намекна, че вероятно е имало присъстващи, които са били пияни. Не отрече, че партийното събрание е минало напрегнато.

Сигурно е, че ще бъдат взети мерки, за да се тушира напрежението в местната партийна структура, защото е недопустимо подобно поведение, коментираха социалисти.

„Тази два лагера враждуват отдавна, непрекъснато се жалват в централата един от друг. Не може междуличностни конфликти да дърпат организацията ни надолу в Банско. Това трябва да спре. Има начини да се защитават и лични, и партийни позиции и това са диалогът и дискусията, а не сблъсъците и агресията”, категоричен бе партиен лидер от Пиринско.  

Прочетете още