Обявиха победителите в областния ученически конкурс за есе „Какво е за мен щастливото детство?“

На специална церемония в Младежкия център в Добрич бяха наградени победителите в третия областен конкурс за есе на тема „Какво е за мен щастливото детство?“ В надпреварата, организирана от фондация „Лумос“ и от Младежкия център, свои творби представиха 87 участници на възраст от 11 до 18 години, разпределени в две възрастови групи – от 11 до 14 и от 15 до 18 години.

Първа награда в първата възрастова група е присъдена на Екатерина Млечкова от Каварна, следвана от Преслава Иванова от Добрич и Виктор Валентинов от Шабла. Поощрителни награди получават Елиза Тодорова и  Христиана Асенова от Каварна, Желязко Михайлов от Генерал Тошево, Симона Коларова от Добрич и Елена Руменова от с. Лозенец, община Крушари.

Победител във втората възрастова група е Снежана Стоянова от Добрич. На второ място е Зорница Трифонова от Шабла, на трето – Арзу Сюлейман от Добрич. С поощрителни отличия е оценено участието на Марина Николаева и Ясмин Сурай от Тервел, Мина Морянова и Теодора Дамаскинова от Добрич и Георги Веженов от Каварна. Журито присъди и една специална награда за 10-годишния Кристиян Костадинов от Добрич.

Наградите са присъдени от жури с председател – поетът Сашо Серафимов и членове: Снежана Ванкова – от фондация „Лумос“ в Добрич, Мария Методиева – председател на фондация „Св. Николай Чудотворец“, Петранка Божкова – журналистка и поетеса.

Гост на събитието бе зам.-кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева, която поздрави победителите и съобщи, че най-добрите есета ще бъдат издадени в книжка с подкрепата на община Добрич.

Прочетете още