34 души са вече излекуваните от Covid-19, 498 е общият брой на заболелите

Нови случаи на Африканска чума по свинете в Поповско

Кметовете и кметските наместници ще преминат обучение, относно изпълнението на новите им задължения, регламентирани в Закона за ветеринарномедицинската дейност

Продължава да бъде усложнена обстановката в Търговищка област по отношение на заболяването Африканска чума по свинете. Д-р Емил Зафиров от Областната дирекция по безопасност на храните съобщи за вторично възникнали случаи на болестта в село Еленово, община Попово. Това стана ясно по време на провелото се заседание на Областната епизоотична комисия.

Членовете на комисията бяха запознати и с първото констатирано огнище на Инфлуенца по птиците (птичи грип) в град Раковски, възникнало в животновъден обект за отглеждане на патици.

Заместник-областният управител на Търговище Панайот Димитров, който ръководи заседанието, подчерта, че администрацията е изпратила писма до кметовете на общини да организират обучения на кметовете и кметските наместници, относно изпълнението на новите им задължения, регламентирани в Закона за ветеринарномедицинската дейност. Обученията ще се проведат до края на месец февруари с участието на представител на Областната дирекция по храните.
 

Прочетете още