Нови 3 случая на COVID-19 в Пловдив от тази нощ, 1 е в Смолян

Оставаме по домовете си и на Великден

| Коронавирус, Пловдив | dnews

От пробите, направени през последните 24 часа, още 3 са дали положителен резултат за COVID-19 в Пловдив, съобщиха от ВМА. В Смолян също има още един потвърден случай и общият брой на заболелите в родопския град става 7. 32 – годишен мъж е с положителна проба за коронавирус, съобщават от Областния кризисен щаб. Той е контактно лице на един от предходните регистрирани случаи, уточняват от щаба. Мъжът е в добро състояние, почти без симптоматика. Намира се в дома си.

338 са вече потвърдените случаи на Covid-19 у нас

338 са потвърдените случаи на коронавирус COVID-19 в България към момента. Излекуваните пациенти са 11. Починали са 7, като 4-ма през последното денонощие.

Епидемията от Covid-19 ще започне да затихва в началото на май?

Сред новите положителни проби от Пловдив две също са на медицински работници и болни от клиниките и отделенията в Университетска болница "Св.Георги", откъдето са изпратени десетки проби и всеки ден се чакат резултати от лабораторията в Стара Загора. Официално потвърдените случаи в града вече са 19.

Областният управител Дани Каназирева уточни, че по данни на РЗИ-Пловдив, единият от тримата пациенти, обявени днес, е приет в УМБАЛ „Каспела“ с оплаквания и съмнение за тази инфекция. Той е хоспитализиран в новосъздадения блок за прием и изолация на пациенти с COVID -19, определен за такъв по указания на Областния медицински щаб и при  стриктно спазване на всички изисквания.

Другите двама положителни са служители на УМБАЛ „Свети Георги“- Пловдив.

В момента тече епидемиологично проучване, с установяване на контактните лица и прилагане на съответни противоепидемични мерки.

Каназирева  съобщи, че към момента 2535 лица  са под карантина  в Пловдивска област.

Тя допълни, че за това как се спазват противоепидемичните мерки, вчера са  извършени проверки в 212 обекта - 171 търговски обекти, 40 обектa с обществено предназначение (фризьорски салони, фитнес и др.) и една автогара. Извършена е и проверка по сигнал, постъпил по телефона в РЗИ, за неспазване на Заповед №РД-01-124/13.03.2020 год., сигналът е бил неоснователен.

SOS за лекарите и сестрите в УМБАЛ "Св.Георги"

Хората не трябва да се надяват, че ще излязат от домовете си до Великден, заяви тази сутрин по bTV  генерал-майор Венцислав Мутафчийски. „Войната, която водим сега срещу COVID-19, е много по-страшна от военните мисии, на които съм бил, защото врагът е невидим“, коментира генералът.

Covid-19. Колко е опасно пазаруването в магазина?

За повече новини ни последвайте в страниците ни във Фейсбук и в Туитър

Абонирайте се и за канала ни в YouTube

Прочетете още