Нова творба на Банкси предизвика фурор в Бристол

| Свят, Любопитно | dnews

Произведение на изкуството, което се появи на стената на къща в Бристол, предизвика огромен интерес сред жителите. Графитът изобразява младо момиче, изстрелващо цветя с прашка и се намира на стената на къща в Бартън Хил, Бристол, съобщава Би Би Си.

Много хора изразиха мнение, че творбата е на световноизвестния художник на графити Банкси, но той нито потвърди, нито отрече дали е „виновникът” за необичайното изкуство.

На Свети Валентин обаче Банкси призна чрез пост в Инстаграм, че заслугата за „атракцията” е негова.

Коледната рисунка на Банкси трогна света

„Когато разбрахме, че това произведение се намира върху един от нашите имоти, бяхме много щастливи, тъй като винаги сме обичали изкуството на Банкси,” сподели пред Би Би Си собственичката на къщата Кели Уудруф.

„Сега остава само Бански да потвърди, че той стои зад графита. Ако е така, трябва да го предпазим възможно най-скоро, въпреки че не съм съвсем сигурна точно как да го направя“, добави тя още преди да е сигурна кой стои зад произведението.

Художествената галерия показва творби на художници от "пловдивската бохема"

Веднага след появата си, още преди да бъде потвърдено, че именно Банкси е артистът, нестандартната рисунка привлече големи тълпи от хора, които си правят селфита и се опитват да разтълкуват значението на графита.

"Мисля, че това е Банкси. Много прилича на другите му произведения", предположи Сара Бритън, една от посетилите мястото.

"Това  може да бъде чудесно за района - ще привлече много туристи и ще предизвика интерес, който ще бъде привестван от местните жители, обществените групи и, разбира се, местния бизнес" , каза пред Би Би Си местният съветник Афзал Шах.

Банкси е анонимен уличен художник, политически активист и филмов режисьор, активен от 90-те години до днес. Неговото сатирично улично изкуство съчетава тъмен хумор с графити, изпълнени с отличителна техника.

Неговите творби - предимно политически и социални, са изобразени по улици, стени и мостове на градове по целия свят.

За повече новини и любопитни материали последвайте страницата ни във Фейсбук 

Абонирайте се и за канала ни в YouTube

Прочетете още