Николай Тодоров представя ретроспективна изложба "Пътят"

| България, Добрич | dnews

 Юбилейна ретроспективна изложба ”Пътят” на Николай Тодоров ще бъде представена в Художествена Галерия – Добрич на 2 юли тази година. Експозицията показва пътя и етапите на творческото развитие на автора - от 1990 г. до сега.

Николай Тодоров е роден през 1960 г. в Добрич. През 1990 г. завършва Националната художествена академия, специалност „Стенопис” при проф. Димо Заимов. Участва в множество групови изложби в страната и чужбина и има 33 самостоятелни изложби. Член на Съюза на българските художници от 2010 г. Негови творби са притежание на много наши и чуждестранни галерии и частни колекции.

„Това, което правя и към което се стремя в моето изкуство, е синтез на природни структури, древни знаци, релеф, усещане за камък и вечност, положителна енергия и стремеж към ТИШИНАТА. С три думи лаконично казано: знаци – структури – релеф” – споделя художникът.

Публиката може да се срещне лично с автора на откриването на изложбата на 2 юли, от 16:00 до 19:00 часа, при спазване на противоепидемичните мерки.

Прочетете още