НФСБ: Няма да участваме в личните битки за власт на Корнелия Нинова

Сутринта с подобна позиция излязоха и от ВМРО, коалиционен партньор в "Обединени патриоти" и част от управляващото мнозинство

| България, Общество

Депутатите от НФСБ няма да участват в личните битки за власт на Корнелия Нинова, се казва в позиция на формацията, разпространена до медиите. Поводът е извънредното заседание на парламента, поискано от социалистите, което не започна заради липсата на кворум.

„БСП превърна днес Народното събрание в разкалян терен за своите вътрешнопартийни избори. За пореден път Корнелия Нинова използва трибуната на най-висшия законодателен орган за собствени политически цели в опита си да набере преднина пред останалите кандидати в борбата за това кой да оглави социалистическата партия“, се посочва в текста.

Затова цялата отговорност за проваленото заседание е на Нинова, която не успя да събере дори собствената си парламентарна група - пристигнаха 63-ма от общо 78 народни представители на левицата, пишат от НФСБ.

Напомняме на Корнелия Нинова, че парламентът е институция, призвана да взима решения по националните и обществени проблеми, и не може да бъде използвана за нечия вътрешна употреба, подчертават от политическата сила.

От НФСБ изтъкват, че народният представител е длъжен да участва в работата и редовните заседания на НС, но не и в личната вътрешнопартийна битка "на един провален лидер", каквото е било днешното заседание.

Ние имаме ясна и последователна законодателна програма и ангажименти, които сме поели пред нашите избиратели, и работим за тяхното изпълнение, декларират още от формацията.

Сутринта с подобна позиция излязоха и от ВМРО, коалиционен партньор в "Обединени патриоти" и част от управляващото мнозинство.

Депутатите от ВМРО: Не е време за дезертьорство, а за работа!

Прочетете още