Неудобна истина: Рискът от смърт заради климатичните промени е намалял с 99,6% за 100 години

Въпреки почти постоянното повтаряне от страна на климатичните алармисти, че се намираме в „извънредна ситуация в областта на климата“, данните от реалния свят, публикувани в края на 2020 г., показват, че смъртните случаи, свързани с климата, вече се доближават до нула. Данните обхващат 100 години „глобално затопляне“ – връщайки се до 1920 г.

Фарисеите на климатичния алармизъм

В рецензирана статия за 2020 г. датският политолог Бьорн Ломборг е представил графика, която показва, че рискът от бедствие, свързано с климата, е на практика нулев.

Ето какво съобщава Ломборг:

През 20-те години на 20 век броят на смъртните случаи, свързани с климатичните бедствия, е средно 485 000 всяка година. През последното пълно десетилетие, 2010-2019 г., средната стойност е била 18 357 починали годишно или с 96% по-ниска. През първата година на новото десетилетие, 2020 г., броят на загиналите е дори по-малък - 8 086 – с 98% по-нисък от средния за 20-те години.

Но тъй като населението на света същевременно се е утроило, свързаният с климата риск от смърт е спаднал още по-бързо. Рискът от смърт е вероятността да починете през всяка една година. През 20-те години на 20 век този риск по отношение на климата е бил равен на 243 на един милион души.

През 2010 г. рискът е едва 2,5 на милион души - спад от 99%. Сега, през 2020 г., по предварителни данни е 1 на милион - 99,6% по-нисък”. Бел. Ред: Това означава, че 1 човек на 1 млн. души, през 2020, би загинал вследствие на капризите на времето.

Това е очевидно обратното на онова, за което тръбят климатичните алармисти, но това е така, защото сме изложени на постоянен поток от „телевизионни бедствия“, които ежедневно ни разказват за поредния нов инцидент, който неизменно се е случил заради „изменението на климата“.

Трябва да се направи важно разграничение:  повишеното съобщаване за смъртни случаи не се равнява на повишен риск от смърт.

САЩ произвеждат все повече ток от газ, все по-малко от вятър и слънце

Броят на отразените събития се увеличава, но това се дължи главно на повишеното следене на тези събития. Това се нарича  „ефектът на Си Ен Ен “ - сега имаме 24-часови новини, интернет и хора, които могат да създадат новина за метеорологично бедствие от мобилните си телефони.

Преди 30 години нищо от това не съществуваше и не бяхме изложени на постоянния поток от новини за природни бедствия, вината за които поема климата.

Въпреки тази добра новина е малко вероятно да се спре климатичният алармизъм, тъй като той се превърна в система от вярвания, отричаща фактите и науката заради „климатична справедливост“.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още