Неделчо Михайлов издава първата си книга

Журналистът и бивш кмет на варненския район „Владислав Варненчик” Неделчо Михайлов дебютира като писател. В края на тази седмица се очаква да излезе от печат книгата му „Балкански буквар”, включваща 11 разказа.

„Балканите са културно и цивилизационно парче земя, което се отличава от другата част от света. Има неща, които могат да се случат само тук, и такива истории са описани в книгата”, заяви в ефира на Дарик Михайлов. Той добави, че разказът му „Червеният ъгъл” в момента участва в литературен конкурс на американското списание „Read Magazine”

Предговорът на книгата е на Любен Дилов - син, а автор на корицата е Мариета Ценова. Неделчо Михайлов сам издава „Балкански буквар”

„Отказвам да работя с всички български издателства, които са по-зле са от банките. Те не създават и не развиват писатели, а искат да имат пишещи роби. Аз съм познато име и след като към мен има такова отношение, не знам какво ще е то към 25-30-годишно момче, което сега пробива. Главен редактор на едно издателство дори си позволи да напише по време на пандемията „Стига сте пращали глупости”.

Премиерата на книгата ще бъде на 28 октомври във Велико Търново. Цената й е 18 лева и ще се продава през личния сайт на Неделчо Михайлов, както и в една от големите онлайн книжарници. 

Целият разговор с Неделчо Михайлов е в прикаченото аудио.

Прочетете още