Насърчават хората с увреждания, които шият маски

| Пловдив, Коронавирус | dnews

Пловдивчани с увреждания също се включиха в битката с коронавируса. В условията на извънредно положение в България ОП "Социално предприятие за хора с увреждания - Пловдив" пренастрои производството в шивашкото си ателие, като произведе първите  2 000 предпазни маски за многократна употреба. Те са не само необходими, но и красиви. Трислойни, перат се на висока температура. Предназначени са за Община Пловдив и нейните структури, които действат на първа линия и помагат в борбата с вируса COVID-19.  

Кметът Здравко Димитров, зам.-кметът по социалните въпроси Анести Тимчев бяха на място, за да запознаят с дейността на предприятието и да благодарят на хората за добрата работата. Здравко Димитров благодари на екипа на социалното предприятие за бързата пренастройка на производството от сувенири и бижута към защитни маски. 

Проектът стартира преди две години, след като  ОП "Развитие на човешките ресурси" отваря схема за изграждане на социални предприятия в отделни общини. Той дава възможност на представители на уязвими групи на пазара на труда да изградят трудови навици и да участват в изработването на красиви керамични и шивашки изделия, мартенички, бижута и предмети от стъкло.

С разпространението на коронавируса обаче хората правят всичко възможно да са полезни и да помогнат с каквото могат в тази трудна ситуация.

Посещение на ОП "Социално предприятие за хора с увреждания - Пловдив”

Кметът Здравко Димитров - Зико и зам.-кметът по социалните въпроси Анести Тимчев посетиха ОП "Социално предприятие за хора с увреждания - Пловдив”, за да се запознаят с неговата дейност. В създалата се извънредна ситуация, хората от предприятието произведоха 2000 предпазни маски за многократна употреба в шивашкото си ателие.

Posted by Община Пловдив - Municipality of Plovdiv on Sunday, March 29, 2020

Прочетете още