Нарушения в работното време и дрога хванаха в столични заведения

При проверка на заведение край езерото "Ариана" персоналът първоначално не допуснал проверяващите и така близо 200 клиенти останали вътре при затворени врати. Сходна ситуация имало и в обект на "Христо Белчев"

| България

Екипи на столичната полиция и РЗИ установили редица нарушения на работното време на заведения.

От МВР информират, че при проверка на заведение край езерото "Ариана", персоналът първоначално не допуснал проверяващите и така близо 200 клиенти останали вътре при затворени врати. След като на една от тях й прилошало, екипът започнал проверка в обекта. Снети са обяснения от клиенти, жената е откарана в болница. Управителят на обекта не е представил изисканите документи. Служителите на РЗИ са съставили акт, отправено е предупреждение по Закона за МВР.

Фандъкова: За три седмици броят на хоспитализираните в София е нараснал с над 1300 души

В работен режим е бил и обект на ул. "Христо Белчев" с над 100 клиенти. И там персоналът часове наред е отказвал да допусне проверяващите и гостите на заведението са държани без да могат да напуснат. Съставен е акт от РЗИ. Управителят е призован да даде обяснения, снети са обяснения от клиенти, съставени са протоколи за предупреждение на персонала.

При проверка в друг обект на същата улица са установени хора от персонала след края на работното време. Съставени са констативен протокол и предупреждения.

Проучване на ЕС: 38% от българите се чувстват несигурни заради COVID-19

На ул. "Врабча", в частен клуб след 23.30 часа имало много посетители. При проверката в заведението са намерени различни наркотични вещества. Четирима са били задържани и са образувани досъдебни производства. В друго заведение на същата улица, при проверка е установено, че обектът работи след 23.30 часа и отново има струпани множество посетители.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още