Няма нов случай на коронавирус в Бургас. Кожно отделение става второ Инфекциозно

Няма нов случай на заразен с коронавирус в Бурга.  Доказаните случаи остават 14. Четирима носители са настанени в Инфекциозното отделение на УМБАЛ. Втората проба на пациентката от Карнобат е положителна, въпреки доброто й общо състояние, стана ясно по време на днешното заседание на Общинския кризисен щаб. Затова тя остава за лечение в болницата.

След първа положителна проба се очаква днес да излезе втората на едно от настанените за лечение медицински лица с коронавирусна инфекция. Ако е отрицателна, предстои изписване в началото на седмицата. В добро състояние са и четиримата настанени в болница пациенти с коронавирус.  Днес пристигна поредна доставка със специален медикамент за тяхното лечение.

Кожно отделение в УМБАЛ ще бъде затворено през новата седмица, за да бъде превърнато във второ Инфекциозно, където ще се настаняват общоинфекциозните случаи. От вчера е свалена карантината на Дома за медико-социални грижи "Вяра, надежда и любов" и на Хирургичното отделение в "Бургасмед", което ще работи от утре. Под карантина в община Бургас са 794 граждани.

Прочетете още