Най-старият лебед във Великобритания почина на 30 години

Лебедът-ветеран Пикълс обитаваше парка на замъка Лийдс от 2013 г.

| Свят, Любопитно
test

Най-старият лебед във Великобритания почина на 30-годишна възраст, предаде ТАСС, като цитира съобщение в Туитър на ръководството на замъка Лийдс край Лондон. Лебедът-ветеран Пикълс обитаваше парка на замъка Лийдс от 2013 г.

"Тъжни новини от замъка Лийдс. Пикълс, нашият известен поен лебед, почина на благородната възраст от 30 години. Всички обичаха Пикълс. Наскоро отпразнувахме 30-ия му рожден ден с любимата му торта от кюспе и той беше много доволен от медийното внимание. Лети високо, Пикълс, лети високо", се казва в съобщението на управата на замъка.

Излекуван ням лебед е освободен в рибарниците на село Красен

В дивата природа пойните лебеди живеят около 10 години, но в плен могат да живеят и до две десетилетия.
Пикълс е роден през юни 1991 г. Той е на 22 години, когато пристига в замъка Лийдс и се превръща в един от най-популярните му обитатели.

Междувременно във Великобритания започна преброяването на лебедите, което не се състоя миналата година заради пандемията от новия коронавирус, предаде Асошиейтед прес.

Традиционно преброяването започва от моста Итън над река Темза в Уиндзор, западно от Лондон. Тази година то ще продължи три дни.

Преброяването се прави от XII век като част от ангажимента на монархията да осигури месо от лебеди за организираните празненства и банкети.

Прочетете още