Най- малките футболисти на ФК Кюстендил участваха в първия си футболен турнир „Dupnica cup”

| България, Кюстендил | dnews

Най- малките футболисти на ФК Кюстендил участваха в първия си футболен турнир „Dupnica cup”, за родени 2013 г. и по- малки. Малките „магьосници” на треньора Виктор Анастасов се забавляваха от петък до неделя на терена в жк „Бистрица”. Те за първи път играха официални мачове.

Юношите старша възраст на ФК Кюстендил победиха през изминалата седмица Пирин Гоце Делчев с 5:0, хеттрик на Симон Захариев и две попадения на капитанът на отбора Любомир Митов.

Отборът „Деца А” отстъпиха с 0:1 на ЦСКА 1948, след силна игра на стадион „Странджата” през целия мач, но липсата на късмет пред гола не позволи на децата да отбележат и да се зарадват за точка или 3, коментираха от клуба.

Част от футболистите на клуба, родени 2011 и 2010 година, изиграха поредните си срещи от първенството Футбол 7, за областите Кюстендил и Перник, на изкуствения терен до стадион „Бончук” в Дупница. Родените 2011 година завършиха 4:4 с Миньор- Бобов дол, а родените 2010 отстъпиха на Миньор- Перник с 1:5.

Приятно впечатление на всички около стадиона направи подкрепата, която първо по- големите от 2010 г. оказаха от трибуните на отборът- 2011 г., с викове "Кюстендилци сме бразилци, искаме гол" и след това децата от 2011 поддържаха духа на отбора- 2010 г.!

Юношите младша възраст на ФК Кюстендил оглавиха класирането в една от групите в Зона- София, след успех в събота, като гости над Септември- Симитли с 0:1. Точен за успеха бе Димитър Терзийски.

В неделя, в София, като част от Първенството Футбол 7 в столицата, за родени 2010 година, възпитаниците на треньора Красимир Петков победиха с голяма разлика Метал Перник и почти всички деца отбелязаха по един гол!

Футболистите на ФК Кюстендил, с треньор Мартин Йорданов, родени 2009 г. победиха Левски Раковски с 10:1 !

Родените 2008 г. загубиха с 1:3 от Национал- София на Футбол 11 в столицата.

Прочетете още