Над 60 потвърдени случая на коронавирус в датска кланица

Досега са тествани близо 600 от 900 души персонал на предприятието в датския град Рингстед. Останалите 300 ще бъдат изследвани в понеделник, ако не са в почивка

| Свят, Коронавирус

Коронавирус е бил открит при 62 служители в кланица на датската месопреработвателна компания Даниш краун (Danish Crown), предаде ДПА.

Досега са тествани близо 600 от 900 души персонал на предприятието в датския град Рингстед. Останалите 300 ще бъдат изследвани в понеделник, ако не са в почивка.

Даниш краун е била уведомена за първия случай на коронавирус сред работниците в Рингстед миналата неделя.

В предприятието обикновено се колят около 35 000 прасета седмично, но сега този брой е значително намален. Междувременно е оборудван мобилен център за тестване, в който всички служители ще се проверяват всяка седмица през идните седем седмици.

Месопреработвателно предприятие на германската компания Тьонис (Toennies) в провинция Северен Рейн-Вестфалия спря работа за близо четири седмици заради огнище на коронавируса. В средата на юли бе разрешено възобновяване на производството. Случаят разпали дебати за условията на труд и настаняване на работниците, много от които са от Източна Европа, припомня ДПА.

Прочетете още