Над 5 милиона заразени с COVID-19 в Индия

| Свят

Случаите на коронавирус в Индия са преминали пет милиона през последното денонощие, показват данните на министерството на здравеопазването, цитирано от АФП.

С последните си един милион случая, регистрирани само за 11 дни, което е световен антирекорд, Индия сега има 5 020 000 заразени с коронавируса. Само в САЩ те са повече – 6 590 000 души.
От известно време Индия отчита най-големите ежедневни скокове в броя на заразените, а през последното денонощие новите случаи са малко над 90 000 с рекордните 1290 смъртни случая.

Тъй като Индия сега тества около милион души всеки ден, много експерти казват, че това не е достатъчно и истинският брой на заразените може да е далеч по-голям. Това беше потвърдено в няколко проучвания през последните седмици за тестване за антитела срещу вируса сред части от жителите на мегаполисите Ню Делхи и Бомбай.

Индийският съвет за медицински изследвания, отговорната за справянето с пандемията агенция в страната, заяви миналата седмица, че проучването е показало, че още през месец май на 6 000 000 души са били заразени.

Прочетете още