Над 1000 самодейци събира фолклорен събор в Ловеч

| България, Плевен | dnews

В Ловеч тази вечер се открива петото издание на националния фолклорен събор „Ритъмът на България”. В него участие ще вземат общо 55 самодейни фолклорни формации от цялата страна с много над 1000 изпълнители.

Откриването е в 19:00 ч. в двора на казармата с концерт на Ива и Велислава Костадинови и фолклорна формация „Балкански огън“ при Народно читалище „Бяла Анаста – 2016 г.” - Ловеч.

В събота от 10:00 ч. на откритата сцена ще се представят участниците в събора. Регламентът определя участие без конкурсен характер, от всички жанрове на народното творчество и във всички възрастови групи. Вечерта в събота традиционно ще има надиграване на представители на танцовите формации участници.

От 18:00 ч. в съботния ден е официалното закриване на събора, връчване на грамоти на всички участници и концерт и фолклорна формация „Балкански огън“. По традиция съборът ще завърши с голямо общо хоро на гости, публика и изпълнители.

Съборът „Ритъмът на България“ е включен в културния календар на община Ловеч. Входът за публиката в двата дни е свободен.

Прочетете още