Над 1 милион души в Германия вече са ваксинирани срещу КОВИД-19

Снощи италианският премиер Джузепе Конте обяви, че страната му първа в Европейския съюз е преминала прага от 1 милион ваксинирани срещу КОВИД-1

| Коронавирус, Свят

Над 1 милион души в Германия вече са ваксинирани срещу КОВИД-19, предаде Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че това е станало в момент, когато броят на новозаразените с коронавирус и на починалите от причиняваното от него заболяване остават на високо равнище в страната, а властите обмислят дали да затегнат още повече противоепидемичните мерки.

„Пфайзер“: Разполагаме с достатъчно ваксини за втора доза

Институтът "Роберт Кох" съобщи днес, че броят на ваксинираните в Германия, с население от около 83 милиона души, доближава 1,05 милиона. От вчера е била поставена ваксина на почти 80 хиляди човека.

Снощи италианският премиер Джузепе Конте обяви, че страната му първа в Европейския съюз е преминала прага от 1 милион ваксинирани срещу КОВИД-19.

През последното денонощие в Германия са били регистрирани близо 18 700 нови случая на коронавирус. 980 души са починали.
Потвърдените случаи на коронавирус в Германия доближават 2 милиона и 20 хиляди. Почти 46 хиляди човека са починали.

В Германия имунизирани с ваксината на „Пфайзер” се заразиха с Ковид

Във вторник федералната канцлерка Ангела Меркел и премиерите на 16-те германски провинции ще обсъдят удължаване на локдауна, който изтича в края на месеца. Срещата, първоначално предвидена за 25 януари, бе изтеглена напред с близо една седмица.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още