Националното преброяване ще продължи по електронен път до края на септември

Според НСИ разтеглянето във времето ще даде възможност на повече хора да се преброят електронно, което е от ключово значение в условията на епидемична обстановка

| България, Общество

Люба Алексиева допълва:

Националното преброяване ще продължи по електронен път до края на септември, съобщи пред журналисти в Министерския съвет Антон Кутев, говорител на правителството.

Във вторник председателят на НСИ Сергей Цветарски бе изслушан в парламентарната Комисия по дигитализация, където предостави информация пред депутатите за хода на електронното преброяване, хакерските атаки и проблемите с достъпа до сайта на преброяването, които започнаха още в първите дни. Той увери, че няма теч на лични данни или данни от какъвто и да е било друг характер.

Председателят на НСИ предлага електронното преброяване да бъде удължено с една седмица

Според НСИ разтеглянето във времето ще даде възможност на повече хора да се преброят електронно, което е от ключово значение в условията на епидемична обстановка.

Срокът за електронното попълване на анкетните карти на НСИ за националното преброяване, което се прави на всеки десет години, изтичаше на 17 септември.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още