Борисов: Месеци наред ще продължи служебното правителство

| България, Политика

Месеци наред ще продължи служебното правителство на кандидат-президента Радев и това е целта. Няма да има и следващо правителство, независимо от резултата. Защото партиите се държат безотговорно. Това заяви на брифинг в централата на ГЕРБ премиерът в оставка и лидер на партията Бойко Борисов. Според него, в момента се нанасят щети на демокрацията.

"При този насипен парламент при тези взаимоотношения на политическите субектти кога ще има пълен мандат - никога", добави Борисов.

По думите му целта на промените в Изборния кодекс била една - ЦИК да се даде в ръцете на кандидата за президент. Според премиера в оставка в момента се нанасят щети на демокрацията.

"Понеже ВМРО изпаднаха под 4-процентовата бариера, побързаха да премахнат възможността и партии, които имат евродепутати, да имат представители в ЦИК, коментира Борисов.

Смущаващо по думите му е, че е записано да има видеонаблюдение "при възможност". "Кой ще определи тази възможност и при какъв критерий?", попита той.

"Кога ще направят обществената поръчка за машини и кога ще се обжалва, ако се появят още кандидати?", попита риторично Борисов по повод приетите промени да се гласува само с машини на следващите избори.

"Ами ако се повреди машината - само тогава с хартиени бюлетини. Само че, веднага се сетих коя е печатницата на мастит депутат от БСП", посочи Борисов.

Партиите са длъжни да направят стабилно правителство, това коментира още Борисов.

"Благодаря на българите, че отново ни оставиха първа политическа сила. За тези коментатори, които казват, че ГЕРБ е отвян на изборите - само че може ли вторият с 250 000 гласа по-малко да отвял първия? Или тези, които се нарекоха Отровно трио обясняват, че ГЕРБ били токсични... Ами БСП не е ли токсична, ами ДПС, ами "Да, България" не са ли токсични, дето никой не иска да работи с тях? Да си мерим думите", заяви Борисов.

"Уважам всяка партия, но не може уважаемата г-жа Нинова да каже по бързо да закриваме парламента, защото Борисов продължава да управлява", коментира още премиерът в оставка.

Posted by Boyko Borissov on Sunday, May 2, 2021

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още