МЗ иска нарушителите на Ковид мерките да отиват на прокурор

Като причина те посочват, че в много медии се показват репортажи, показващи неспазване и дори открито противопоставяне на противоепидемичните мерки

Министерството на здравеопазването инструктира РЗИ да сезират прокуратурата за груби нарушения на противоепидемичните мерки. Това стана ясно от прессъобщение от министерството.

"МЗ иска контролните органи на РЗИ, МВР, БАБХ и общинските администрации да засилят контрола по спазването на противоепидемичните мерките, като за всеки случай на грубо нарушение съставените констативни протоколи да се изпращат на Окръжния прокурор за проверка за наличие на престъпление по чл. 355 от Наказателния кодекс", се казва в съобщението.

Като причина те посочват, че в много медии се показват репортажи, показващи неспазване и дори открито противопоставяне на противоепидемичните мерки, най-често от нощни заведения, но даже от някои кметове.

Пропагандата срещу ваксинацията и неспазването на физическите мерки за ограничаване на разпространението могат да доведат единствено до още по-лоши резултати, пишат от здравното министерство.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още