МВР глобява протестиращите шофьори от строителния бранш

При провеждане на протестните действия служителите на МВР са установили нарушаване на Закона за движение по пътищата и общински разпоредби

| България, Общество

В районните полицейски управления се призовават водачите на тежкотоварните автомобили, участвали в протеста в центъра на София.  Ще им бъдат съставени съответните наказателни постановления, съобщиха от МВР във връзка с протестните действия на пътните строители.

Без протест на пътните фирми за два дни

На официална пресконференция на 10 октомври в Главна дирекция „Национална полиция“ било съобщено, че одобреният протест със съгласувателно писмо на Столичната община противоречи на разпоредбата на чл. 28 (1) от НАРЕДБА за организация на движението на територията на Столична община, с който се забранява влизането на товарни автомобили и строителни машини с допустима максимална маса над 4 тона от 07.00 до 21.00 часа в зона „Център“. За забраната за влизане на тежкотоварни машини е била уведомена и Българска браншова камара „Пътища“.

Шефът на браншова камара „Пътища“: Опитът да се политизира протестът на пътищарите е жалък

При провеждане на протестните действия служителите на МВР са установили нарушаване на Закона за движение по пътищата и общински разпоредби, за което ще бъдат съставени наказателни постановления, отбелязват от ведомството на Бойко Рашков.

Министър Комитова кани на среща в МРРБ собствениците на пътни фирми

Въпреки че протестиращите са нарушили разрешителния режим на съгласувателно писмо на СО и от 11 октомври в частта на т. 6.15. /проявата да се проведе извън зоната за сигурност на Народно събрание 2, Президентството на Република България и Министерския съвет/, служителите на МВР не са възпрепятствали демократичното право на мирен протест.

Относно информации за някои от призованите водачи, от МВР уточняват, че те са свързани с текущи разследвания за злоупотреби със средства от държавния бюджет в строителния бранш, извършвани от службите на МВР.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още