Москва въведе възможно най-строгите мерки в борбата с Covid-19

Забранено е да се излиза от домовете, освен при крайна необходимост

| Свят, Коронавирус

В Москва бе въведен домашен режим на самоизолация за всички жители на Москва, независимо от възрастта. Това се съобщава на сайта на кмета на столицата Сергей Собянин, съобщава Риа Новости.

Напускането на апартамента е позволено само в случаите на кандидатстване за спешна медицинска помощ и други преки заплахи за живота и здравето. Освен това московчани, които са длъжни да се явят на работното място, могат да отидат на работа. Разрешено е да се правят покупки в най-близкия работещ магазин или аптека, да се разхождат домашни любимци на разстояние не по-голямо от сто метра от мястото на пребиваване, както и да се изнася боклук.

Украйна е на прага на фалит

В следващите дни ще бъде възможно да се излиза само със специален пропуск. Той ще бъде издаден на жителите на столицата по начина, установен от правителството на Москва.

Новите правила не ограничават движението на личен и служебен, специален и обществен транспорт.

"През следващата седмица ще бъде въведена интелигентна система, която да следи за спазването на домашния режим и установените правила за придвижване на гражданите. Постепенно, но стабилно ще затегнем необходимия контрол в тази ситуация", каза Собянин.

Стабилизационен заем "България 2020"

Освен това кметът разпореди изплащането на обезщетение на всички, които са без работа. Общата сума на обезщетенията и новите плащания ще възлиза на 19,5 хиляди рубли на месец.

„Плащането ще бъде направено автоматично“, се казва в съобщението.

Ограниченията влизат в сила веднага.

За повече новини ни последвайте в страниците ни във Фейсбук и в Туитър

Абонирайте се и за канала ни в YouTube

Прочетете още