МО отговори на ГЕРБ: Недопустимо е от трибуната на НС да се изнасят манипулативни факти

Министерството на отбраната публикува официален отговор във връзка с дадената по-рано днес, 14 септември, пресконференция от партия ГЕРБ.

От МО подчертават, че Военната прокуратура, а не Военната полиция води разследвания на инциденти с военни и призоваха да не се изнасят непроверени факти от трибуната на Народното събрание.

ГЕРБ: Инцидентът в Чешнегирово е синтез на целия начин, по който управлява кабинетът на Радев

Ето и цялото становище на Министерството на отбраната:

"Трибуната на парламента следва да се използва за намиране решения на проблемите на хората, основани на обективната истина, но, за съжаление, днес от тази трибуна ПГ на ГЕРБ-СДС поднесе поредните неистини и манипулации.

Министерството на отбраната за пореден път заявява, че демократичните норми на правовата държава изискват обективна информация по подобни инциденти да дават компетентните разследващи органи, а не политиците, които в конкретния случай я използват единствено за предизборна пропаганда.

Твърденията на ПГ на ГЕРБ-СДС, че Министерството на отбраната и Служба „Военна полиция“ водят разследването по случая са белег на тревожна неосведоменост от страна на народните представители, тъй като на всеки юрист е ясно, че разследване на подобни инциденти се води само от Военната прокуратура.

Още веднъж подчертаваме, че е недопустимо от трибуната на Народното събрание да се изнасят непроверени и манипулативни факти и да се влияе както върху общественото мнение, така и върху работата на разследващите органи."

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още