Мика Зайкова: Следващият премиер трябва да бъде млад и с енциклопедични знания

Конфронтацията и омразата не водят до никъде и най-трудните преговори са по-позитивни, отколкото само да седим и да се караме един друг, допълни Зайкова

Мисля, че служебното правителство показа, че може да работи и в особени обстоятелства, коментира най-възрастният народен представител в 46-ия парламент - Мика Зайкова от гражданската квота на "Има такъв народ". 

„Надявам се да има повече разум, да направим парламент, да го структурираме, да направим правителство и да заработим“, заяви тя минути преди да даде старта на 46-ото Народно събрание.

Изборите са демократична процедура, ама не прекалихме ли с тия демократични процедури. Хората искат работа, нещо да видят, допълни Зайкова. Според нея следващият премиер трябва да бъде млад и с енциклопедични знания. Тя добави, че следващият министър-председател трябва да обедини програмите на протестните партии. Според нея служебното правителство е дало основа, за да се състави кабинет от хора с различни политически възгледи.

ИТН първо ще говори с други партии, преди да обяви нов проектокабинет

Харесвам ги, защото са умни и смели момчета и момичета, но това не е задължително, каза Зайкова в отговор на въпрос дали министри от служебния кабинет трябва да останат и в новото правителство.

Конфронтацията и омразата не водят до никъде и най-трудните преговори са по-позитивни, отколкото само да седим и да се караме един друг, допълни Зайкова.

Точно в 9.00 ч. днес тя ще открие първото заседание на новия 46-и парламент, ще води тържественото заседание като най-възрастен депутат в пленарната зала.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още