Мика Зайкова: Хайде вече да спрем с демократичните процедури и да се захванем за работа

Нека да бъдем добри, усмихнати, конструктивни и да работим за мечтата на този народ - за просперираща България, каза тя

| България, Политика

Най-възрастният народен представител в 46-тия парламент - Мика Зайкова от гражданската квота на партия "Има такъв народ", откри с тържествено приветствие първото заседание на Народното събрание.

Нека да бъдем добри, усмихнати, конструктивни и да работим за мечтата на този народ - за просперираща България, каза тя.

"За втори път ми се пада честта като най-възрастен народен представител да открия 46-ото Обикновено Народно събрание. Да, това е привилегия не само на възраст и опит, а която аз уважавам. Много съм щастлива, че съм сред вас. Първото нещо, което искам да ви кажа е - надявам се да видя усмихнати лица и готовност от всеки от вас да сподели своите знания и умения в полза на България. Суверенът, нашият народ ви избра и аз разчитам на неговата мъдрост, дами и господа", допълни Зайкова.

Мика Зайкова: Следващият премиер трябва да бъде млад и с енциклопедични знания

Според Мика Зайкова народът е казал, че не иска да живее повече така, че иска промяна и това се е видяло от резултатите на изборите, в които всички партии на промяната са повишили своя резултат.

"Това означава, че народът ни гласува доверие, но това е и отговорност. Разчитам на разума на колегите, които са били вече в този парламент доста пъти, които познават процедурите и които наистина искат да работят за просперитета на България", посочи тя.

По думите й суверенът е показал, че не дава мнозинство на нито една партия, а е казал на политиците да работят заедно. Мика Зайкова коментира и ниската избирателна активност. „Хайде вече да спрем с демократичните процедури и да се захванем за работа“, каза тя. Според нея това е възможно и това са го показали министрите от служебния кабинет.

"Вчера ЕК излезе с доклад по отношение на върховенството на закона и там много ясно каза, че в България са необходими реформи в съдебната власт. Необходимо е България да направи така, че главният прокурор в тази държава да бъде подсъден, да бъде контролиран и да бъде сменяем", заяви още Мика Зайкова.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още