Месо, наденица и захарни изделия с изтекъл срок бяха иззети от магазин в Айдемир

| България, Добрич | dnews

Извършени са проверки на 20 търговски обекта в силистренското село Айдемир, като в един от тях е констатирано наличие на стоки с изтекъл срок на годност, съобщават от ОД МВР Силистра. Уведомена е Областната дирекция по безопасност на храните, чиито служители са съставили констативен протокол и са иззели 10.7 кг пилешко месо, 4.3 кг наденица от свинско месо и значително количество захарни изделия.

Проверката е направена в рамките на специализирана полицейска операция в село Айдемир. Като добри определи резултатите от акцията заместник-окръжният прокурор Ивелин Чафаланов на брифинг днес в Силистра, в който участва и директорът на ОДМВР-Силистра старши комисар Юлиян Караславов. Операцията, която се проведе от от 11:00 часа до 19:00 часа на 21 февруари, имаше за цел противодействие на битовата престъпност и намаляване на пътнотранспортния травматизъм.

Според данните, представени от зам.-окръжния прокурор, в хода на операцията са проверени 277 моторни превозни средства и 451 лица. Съставени са 10 акта и 26 фиша по ЗДвП. Връчени са 33 електронни фиша. Срещу 60-годишен, установен да шофира с алкохолна концентрация 1.39 промила, е започнато бързо производство.

За държане на наркотични вещества досъдебни производства са образувани срещу други двама – на 19 г. и на 15 г., у които при полицейска проверка са намерени по 0.7 грама канабис.

Проверки са извършени на 23 лица от криминалния контингент, установен е мъж, обявен за издирване.

Контрол е осъществен върху дейността на 3 автоморги и 2 пункта за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали, като нарушения не са констатирани.

Полицейските операции по този ред ще продължават, заяви Ивелин Чафаланов и уточни, че те се провеждат в съответствие с указанията на главния прокурор за противодействие на битовата престъпност. Същевременно стремежът е към осигуряване на достатъчно прозрачност с оглед постигане на добра информираност на обществото за действията на полицията и прокуратурата.

От своя страна директорът на ОДМВР-Силистра старши комисар Юлиян Караславов подчерта превантивния ефект от полицейските действия и посочи, че всички селища в областта ще бъдат включени в подобен род проверки да края на годината, като вниманието е насочено приоритетно към малките и отдалечените населени места.

Прочетете още