Меричлери празнува 36 години град

В Хасково и Димитровград- венци и цветя за 111 г. независима България

| България, Хасково | dnews

111 години от обявяване на Независимостта на България честват днес и в Община Хасково. Тържествен ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на Незнайния воин на пл. "Свобода" е насрочен за 11 часа. Празничната програма ще продължи на сцената на пл. „Свобода“ с концерт на Народен оркестър-Хасково с диригент Димчо Йорданов и Представителен фолклорен танцов ансамбъл „Хасково” с худoжествен ръководител Ана Димитрова.  Поканени са всички граждани, представители на политически партии и обществени организации.   


В Димитровград тържеството е от 10 часа пред паметника на Капитан Петко Войвода, където ще свири общинският Забавно-духов оркестър, след което е предвидена 20-минутна музикално-поетична програма по повод 111 години Независимост на България. За 10.20 часа е обявен ритуалът по поднасяне на венци и цветя.


22 септември е и Денят на Меричлери. Днес селището отбелязва 36 години от обявяването му за град.  Програмата ще започне в 16.30 ч. с полагане на цветя пред паметника до кметството. На площад "Хорището"  в 17 ч. ще започне празничната програма, чиято кулминация е планирана за 20 ч., когато по повод празника ще има заря. Организатори са местното НЧ "Просвета 1896", Кметството на град Меричлери и Община Димитровград.
 

Прочетете още