Медицински сестри от училищата и детските градини ще помагат в севлиевската болница

Лекар, фармацевт и граждани са сред доброволците

| България, Габрово

Апелът на Община Севлиево и на МБАЛ "Д-р Стойчо Христов" за подкрепление достигна до много лекари, медицински сестри и доброволци от общината.

Медицински сестри от затворените заради пандемията училища и детски градини поискаха да се включат в битката за живота на севлиевци. Към момента пет сестри са насочени към МБАЛ "Д-р Стойчо Христов", където ще помагат в две отделения - педиатрично и хирургично, а след отварянето на Неврологично отделение ще има свежи сили и там. Други две медицински сестри ще окажат подкрепа на колегите си в Регионалния хоспис в Дряново.

Дълъг списък с доброволци, сред които и от мотоциклетен клуб "Върколаци" бе предоставен на севлиевската болница. 7 души вече са се включили в дейностите на лечебното заведение като санитари и друг помощен персонал. Един лекар и един магистър - фармацевт също се притекоха на помощ в критичния момент и са на първа линия в борбата с вируса.

“Севлиево е пример как с общи усилия в община с рекордна заболеваемост може да се реши проблемът с недостига на медицински лица. Убеден съм, че тази формула ще проработи и в останалите общини”, коментира управителят на лечебното заведение д-р Пламен Цеков. По думите му “адекватните мерки от страна на ръководството на общината са в основата на справянето с проблема”.

Община Севлиево и МБАЛ "Д-р Стойчо Христов" изказват огромна благодарност на всички!

Прочетете още