Медици почетоха починалите в борбата с КОВИД-19, тази нощ изгубиха колежка

С минута мълчание и включени сирени и светлини на линейките медиците от здравните заведения в Пазарджик почетоха паметта на своите колеги, които са загубили живота си в битката с COVID-19. Сред тях бяха и работещите в МБАЛ-Пазарджик и Центъра  за спешна медицинска помощ-Пазарджик.

Главната сестра на Областната болница в Пазарджик Елена Станчева поздрави колегите си с празника, но отбеляза, че този 7 април е по-особен за всички,защото загубихме повече от 120 медицински специалисти в страната. Сред тях са много лекари, сестри и санитари, които COVID-19 погуби.

„Тази нощ загубихме и скъпата за нас старша сестра на Урологично отделение Дарина Огнянова. Нека с тази минута мълчание и вой на сирени сведем глави пред всички тях“, допълни Елена Станчева.

Тя се обърна и към всички здравни работници, които продължават въпреки трудностите да работят в МБАЛ-Пазарджик с думи на благодарност и признателност за усилията, които полагат в трудната битка с коронавируса:

„Всички вие медицински специалисти сте героите на нашето време! Поклон и дълбоко уважение към всички вас!".

Медсестра с автоимунно заболяване се ваксинира срещу КОВИД

Инициативата е на Българския лекарски съюз и е посветена на Световния ден на здравето - 7 април, който тази година е посветен на героите в бяло.

През 2020 г. към черните списъци на хората, изгубили битката с коварната болест се добавят и имената на над 120 медици, изгубили живота си, борейки се до последно и с достойнство, изпълнявайки професионалния и моралния си дълг.

Прочетете още