Мъж загина при пожар във видинско село

Още един пожар вилня в частен дом

| България, Видин, Враца | dnews

За загинал при пожар 63-годишен мъж, съобщиха от ОД на МВР Видин. На 1 декември, около 08.20 часа жител на Бело поле пристигнал в дома на баща си, след като съседка му се обадила за дим, излизащ от прозорец на къщата.

Мъжът открил на пода в стаята починал 63-годишния си баща и започнал да гаси тлеещите в помещението вещи. На място пристигнал и екип огнеборци. При пожара било унищожено домашно имущество и опушени стени. Причината е в процес на установяване. Дежурна оперативна група извършила оглед, разследващите не констатирали данни за насилствена смърт по тялото на починалия. Работата по случая продължава, в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

На 30 ноември, след получен сигнал в 20.30 часа, екип на противопожарния участък в Орешец потушил пожар в частен дом в гр.Димово. Огънят унищожил домашно имущество, опушени били и 60 кв. м стени. Причината – неправилно ползване на отоплителен уред. Своевременната намеса на огнеборците предотвратила разрастването на пожара и спасила къщата.

Прочетете още