Масови проверки в Пазарджишко, три заведения са санкционирани

Проверки в ресторанти и заведения са извършени вчера в Пазарджик от Икономическа полиция, служители на Областната дирекция по безопасност на храните, Инспекцията по труда, Комисията за защита на потребителите и Пожарната, съобщават от дирекцията на МВР в Пазарджик.

В три от заведенията в централната част на града са установени нарушения на хигиената при съхранението и подготовката на хранителните продукти преди продажбата им на клиентите. Трудовите инспектори са открили хора, работещи без трудови договори. От Комисията за защита на потребителите за съставили три акта за неизпълнение на изисквания за защита на лица в неравностойно положение. Предстои и съставянето на още два акта на заведения, които са работили без категоризация. Инспекторите по храните са изготвили предписания на два обекта за пропуски в хигиената при съхранение на хранителни продукти от животински и неживотински произход, които са били и без документи за произход. Служителите от пожарната пък са констатирали неизпълнение на редица противопожарни изисквания, като на трите обекта също са съставени актове.

Проверките ще продължат и занапред в цялата област особено активно във връзка с контрола върху спазването на противоепидемичните мерки въведени от Министерство на здравеопазването, допълват от дирекцията на МВР. 

Прочетете още