Марк Зукърбърг: Няма да си поставям повече годишни цели

| Свят, Любопитно

Тази година съоснователят на Фейсбук Марк Зукърбърг е решен да не си поставя цели за следващите 365 дни. С това той слага край на ежегодната си традиция, започната през 2009г., съобщи Си Ен Ен.

Тогава целта му била да носи вратовръзка всеки ден на работа, като той оповестил това във Фейсбук статус. С всяка следваща година Марк бил все по-отдаден на идеята да посвети предстоящите 12 месеца на нови хобита и навици, например да започне да спортува и да чете повече.

За първи път телевизионен екип в къщата на Марк Зукърбърг (ВИДЕО)

Само десетилетие след поставянето на първата му годишна цел, Зукърбърг вече мисли за много по-сериозни неща, по-далечни от личния му свят. Доказателство за това са някои от по-скорощните му годишни цели, например да „оправи” Фейсбук през 2018 г. и да стартира обществени дискусии, свързани с ролята на технологиите в обществото през 2019г. 

Тази година, предвид предизвикателства, пред които се изправят социалните мрежи, Зукърбърг е решил да не си поставя цели, които да се стреми да изпълни през следващите 365 дни. Вместо това, той иска да се фокусира над намеренията си в дългосрочен план. 

Туитър забранява политическата реклама от 22 ноември

„Вместо да си поставям цели от година на година, се опитах да помисля как се надявам да изглежда светът и личният ми живот до 2030г., за да бъда сигурен, че ще се фокусирам над това”, сподели във Фейсбук пост Зукърбърг.

Той каза още, че ако дотогава всичко върви по план, най-голямата му дъщеря вече ще е в гимназия, а виртуалната реалност ще е достигнала толкова високо ниво, че хората биха били способни да се чувстват сякаш са в стаята с друг човек, дори той да е на километри от тях.

Ето и поглед назад към всичките годишни желания и цели на Марк Зукърбърг за последното десетилетие:    

2009: Да нося вратовръзка на работа всеки ден

2010: Да науча Мандарин

2011: Да ям само животни, които съм уловил и убил сам

2012: Да кодирам всеки ден

2013: Да се запознавам с по един нов човек, който не работи във Фейсбук, всеки ден

2014: Да пиша поне по една благодарствена бележка всеки ден

2015: Да чета по една нова книга през седмица

2016: Да тичам по една миля на ден

2017: Да посетя всички американски щати

2018: Да „оправя” Фейсбук

2019: Да стартирам обществени дискусии, свързани с ролята на технологиите в обществото

За повече новини и любопитни материали последвайте страницата ни във Фейсбук 

Абонирайте се и за канала ни в YouTube 

Прочетете още