До 30 ноември се удължава срокът на извънредна епидемична обстановка

Над 60% е спадът в туризма, търсят решение за посещенията от Турция и в Израел

Над 60% е спадът в туристическия бранш в България, заради пандемията от Ковид-19, заяви в Пловдив вицепремиерът Марияна Николова.

Министърът на туризма каза още, че е важно за страната ни да развива туризъм през четирите сезона, предстоят и разговори за облекчаване на посещенията на туристи от Турция и българи в Израел, както и от Беларус и Молдова.

Вицепремиерът проведе работна срещи в Пловдив с кмета Здравко Димитров. Тя заяви че ще посети изненадващо хотел в града, за да се увери дали се спазват мерките срещу разпространението от Ковид-19. 

Туристическият информационен център в Община Пловдив ще бъде дигитализиран, разширен и модернизиран, стана ясно още от визитата на Николова в града под тепатата. Той ще бъде брандиран с логото на Министерството на туризма и Община Пловдив. За да се информират по-лесно туристите, ще бъдат инсталирани и таблети, като местният бизнес ще има възможност да сложи и свои собствени рекламни брошури. Целта е да се покажат широките възможности за различни видове туризъм в общината и региона, така че да се осигури по-голяма целогодишна заетост на местата за отдих.

Предвижда се туристическият център да бъде вписан в Единната мрежа на туристическите информационни центрове.

Чуйте още от вицепремиера Марияна Николова, записа я Искра Койчева.

Прочетете още