Майсторското дуо Ангел Станков и Йосиф Радионов солисти на концерт в Русе

| България, Русе, Общество

Държавна опера - Русе кани почитателите на класическата симфонична музика на 18 септември от 19 часа в Зала Филхармония.

Оркестърът на оперния ни театър с диригент Маестро Сунай Муратов е подготвил интересна тематична вечер с произведения на Бетовен и неговите предшественици Хайдн и Моцарт. Концертмайстор-Мария Павлова

Солисти ще бъдат АНГЕЛ СТАНКОВ И ЙОСИФ РАДИОНОВ - КОНЦЕРТМАЙСТОРСКОТО ДУО

Двамата цигулари дебютират преди 45 години, през март 1975 година като дуо на сцената на тогавашната Българска държавна консерватория. И двамата цигулари са професори по цигулка в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. В продължение на повече от десет творчески сезона са били и концертмайстори на Софийската филхармония, където постъпват през 1981 година под ръководството на главния диригент Константин Илиев – един от създателите на Русенската филхармония и на Русенската опера. Ето защо тяхното дуо може може заслужено да бъде наречено „Концертмайсторско“.

Любовта към музиката, майсторството и артистизмът, с които изпълняват своите концертни програми скоро ги превръщат в любимци на публиката не само в България, където активно концертират и до днес, а и далеч зад пределите на страната.

Свирили са в повечето европейски страни, в Русия и САЩ, в Япония, Тайван, Южна Корея, Сингапур и Куба.

В програмата:

Йозеф Хайдн-Дивертименто

Волфганф Амадеус Моцарт-Симфония концертанте

Лудвиг ван Бетовен-Симфония No 2

Билети на каса Опера:

понеделник - петък 10.30 - 18.30 часа

тел. 0878 218 687

Прочетете още