Мадрид отваря нова болница за пациенти с КОВИД-19 през декември

Болницата е построена от нулата за няколко месеца и с капацитет до 1000 пациенти

| Свят, Коронавирус

Построена от нулата за няколко месеца и с капацитет до 1000 пациенти, предизвикалата полемика болница за пандемии, издигната в испанската столица, ще отвори врати на 1 декември, съобщиха днес властите на областта Мадрид, цитирани от Франс прес.

"Обявяването на откриването на нова болница като тази на името на Исабел Сендал, която отваря врати на 1 декември, е много важно", каза консервативният премиер на областта Исабел Диас Аюсо.

Макрон ще направи национално обръщение за леко разхлабване на коронавирусните ограничения

Най-тежко засегнатата от епидемията от КОВИД-19 испанска област обяви по време на първата вълна на пандемията, че ще изгради подобно лечебно заведение с бюджет от 50 млн. евро: проект, наречен "болница за пандемии".

Става дума за гигантски комплекс с площ 80 000 квадратни метра, с капацитет да приеме повече от 1000 пациенти в случай на здравна криза и снабден "с високотехнологична система за избягване на заразяване", заявиха местните власти.

Възможно е някои германски провинции да облекчат коронавирусните ограничения около Коледа

Целта е да се облекчи останалата част от здравната система на Мадрид, чието претоварване по време на първата вълна на пандемията бе подтикнало властите да изградят импровизирана полева болница в изложбена зала в града.

Испания остава една от най-засегнатите страни в Европа от пандемията с над 43 000 починали от КОВИД-19 и повече от 1,5 милиона случая на коронавирус, отбелязва Франс прес. 

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още