Любомир Каримански обяви кои ще са първите стъпки на партия „Има такъв народ”

Маргарита Колева по темата:

Ревизия и финансово стабилизиране на здравната система, както и мерки за капиталова устойчивост на фирмите, ще са сред първите стъпки на партия „Има такъв народ” в новия парламент.

Това стана ясно от думите на финансиста Любомир Каримански, водач на листата на партията в Габрово. В ефира на телевизия 7/8 той заяви, че депутатите на партията ще разчитат на обикновените хора като коректив за работата им и ще се вслушват  в тях, когато сигнализират за проблеми. 

При 100 % обработени протоколи: 26.18% взема ГЕРБ, 17.66% ИТН, БСП остават трети

Обикновените хора трябва да бъдат чути и то с внимание, а връзката между тях и депутатите в момента е прекъсната и не съществува, посочи Любомир Каримански, който е съветник "Дигитално банкиране и иновативни разплащания" към Асоциацията  на банките в Люксембург.

"Депутатите, които бяха в предишния парламент са далече от хората. Когато управляваш и се държияш пренебрежително към хората, не забелязваш техните проблеми, не искаш да ги чуеш, тогава нишката се губи. Може би трябва да се изгражда наново, защото е скъсана", коментира финансистът.

„Има такъв народ“ изчакват окончателните резултати, за да направят изявление

Думите на премиера Бойко Борисов, че не е добре да се правят нови, предсрочни избори, защото струват 150 милиона лв. и са скъпи, Каримански коментира така:

"Не смятам, че демокрацията може да бъде измерена с пари, като скъпо удоволствие. Деморацията е свързана със знанието. Най-вероятно тези пари, за които той говори са за организационната дейност. Но организационната дейност и цялата структура, по която се провеждат изборите, е резултат на некомпетентността на администрацията, която те управляват."

Според Любомир Каримански първите стъпки на новия парламент трябва да са насочени към здравето на хората, което изисква финансово стабилизиране на здравната система.

"Доколкото имам информация, здравните средства са намалели и са под санитарния минимум в момента. Трябва да се види финансово как да я стабилизираме. Необходимо е да се направи ревизия. Те се страхуват от такава ревизия, защото ще станат ясни договорите с фармацевтичните компании за ваксини", коментира Каримански.

Хронология на парламентарен вот 2021. И какво ни предстои?

За стабилизиране на фирмите той препоръча мерки, насочени към тяхната капиталова устойчивост.

"Защото капиталът ще задейства механизма на производството, а производството от своя страна на предлагането. Когато капиталът се усвои, това означава наемане на работници, ефективен цикъл на работа, производство на определени продукти, а от там и потреблението ще бъде стимулирано", завърши той.

Окончателно: партията на Слави Трифонов е първа в Русе

До две години България може да се възстанови от кризата, предизвикана от Ковид 19, ако няма нови форсмажорни рискове като природни бедствия или други здравни проблеми и ресурсите на страната се използват добросъвестно, без да се пилеят, прогнозира  Любомир Каримански.

Той каза още, че „Има такъв народ” ще се допитва до мнението на обикновените хора като коректив, както и че такъв коректив ще има и вътре в самата партия.

Слави смъкнал от гласове на ГЕРБ, според данни на „Галъп“

Прочетете още