„Любен Каравелов“ представя „Ние, читалището“

| Бургас, Бургас, България | dnews

Фестивалът "Ние, читалището!“ представя поредица от артистични акции в градска среда, посветени на 80-годишнината на Народно читалище "Любен Каравелов 1940". От 26 до 30 октомври под формата на малък местен фестивал ще бъдат осъществени 5 артистични изяви, представени  в градската среда на комплекс "Възраждане".

В отделните арт прояви ще се включат 70 участници от школите към читалището, на възраст от 4 до 77 години, както и различни бургаски артисти - художници, музиканти, певци и танцьори. Домакинството с открита сцена предоставя Кооперативен пазар "Краснодар" - партньор на проекта.

Целта на фестивала е да популяризира дейността на читалището и неговата творческа активност. За участниците, артистите и гостите е предвидена "Чай-читалня" на открито с приятна атмосфера за релакс и литературно общуване.  Режисьор на сценичните изяви и акции в градска среда е Петя Стойкова - хореограф, режисьор и постановчик.

Участват още Мариана Сърбова - архитект и художник, Благовеста Рядкова - пианист, Лазар Налбантов - народен певец,  Георги Георгиев - поет, актрисата Румяна Кралева с танцова формация "Усмивка" и младите рок изпълнители от "9 Бенд". Визуалният артист Красимир Марчев ще документира петдневните творчески акции.

Прочетете още