Литературен клуб „Н. Й. Вапцаров“ със сборник за 100г. от рождението на своя патрон

100 години от рождението на Никола Йонков Вапцаров отбеляза литературният клуб във Велико Търново, който носи неговото име. Пред търновската общественост творците представиха издадения от клуба сборник, в който са събрани произведенията на над 30 автора, чиито творби са подредени в две части – поезия и проза. Освен местни автори, достойно място заемат и произведения на утвърдени автори като Матей Шопкин, Иван Карадачки и др., информира Николай Колев, председател на клуба.

Визирайки полемиката, която се разрази по медиите и социалните мрежи във връзка с редактирането на романа Под игото“ на Иван Вазов,  той коментира, че младите се интересуват от българска литература и не стоят настрана от проблемите, свързани със запазване чистота на българския език.

Сборникът не се разпространява в търговската мрежа, но всеки, който иска да го има, може да се свърже с Регионална библиотека „П. Р. Славейков“ във Велико Търново, за да научи как да го получи.

На събитието, което се проведе във Военния клуб присъстваха много великотърновци с отношение към литературата, поезията и личността на Вапцаров. А младите таланти на Детско естрадно студио „Румина“ ги поздравиха със свои изпълнения.

Прочетете още