Листата на ГЕРБ-СДС с лично дарение за нов детски отдел на кюстендилската библиотека

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, председателят на Общински съвет - Кюстендил Михаела Крумова, водещата по БНТ Люба Пашова и председателят на СДС Анелия Любенова предоставиха събраните от кандидатите за народни представители на ГЕРБ-СДС за област Кюстендил, лични средства в размер на 5 000 лв. за създаването на нов детски отдел на Регионална библиотека  "Емануил Попдимитров".

"Тук сме заради децата на Кюстендил! Надявам се да бъдат много щастливи в новия детски отдел! Домът на книгата е истинският дом на децата ни!!" заяви министър Терзийски.

"С жеста на дарение Вие се превърнахте в посланици на библиотеката - най-демократичната институция, в която не делим хората по пол, възраст, религиозна, политическа принадлежност или материално положение. Подкрепяте една благородна кауза - инвестиция за децата на Кюстендил" - заяви в думите за благодарност директорът на културната институция София Пейчева.

Люба Пашова сподели, че за нея и всички кандидати от коалицията ГЕРБ-СДС е чест и привилегия точно днес, броени дни след рождената дата на детска писателка - Веса Паспалеева, да подпомогнат финансово развитието на детската библиотека в града.

 "Настръхвам, че се намираме и в непосредствена близост до паметната плоча на гениалния поет Биньо Иванов. Децата трябва да знаят какви личности е имал този прекрасен град. Духовността е генетично заложена в Кюстендил и тя трябва да бъде подхранвана у децата. Не може само с компютри и телефони. Буквите на хартия носят енергия, която нито една техника не може да ти даде" допълнителни още тя.

От 1 март 2021 г. библиотеката предприе преустройство и реорганизация на наличния сграден фонд. Предстои трансформация на библиотечните пространства, които предвиждат:

Детски отдел да бъде преместен в сградата на читалище "Братство", а отдел "Изкуство"- в Централната сграда на Библиотеката. Постъпилото дарение  ще бъде оползотворено  като начална инвестиция за предстоящото обновяване на материално-техническата база на Детски отдел и отдел "Изкуство".

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Прочетете още