Лили Иванова със специален жест за рождения ден на „Дарик“

| Любопитно
test

Чуйте интервюто с Лили Иванова пред „Дарик“ от 30.11.2019

Лили Иванова зарадва със специален жест екипа на "Дарик" радио по повод 28-ия рожден ден на медията. Певицата изпрати красив букет цветя до "Дарик" и неговия собственик  Радосвет Радев. 

Изпълнителката е близък приятел на радиото и гостува често на неговите слушатели. 

Едно от последните ѝ интервюта по "Дарик" е от края на ноември 2019, когато в ефира на радиото тя представи последния си албум, наречен „Севдана“. „Жалко е, че днес нямаме „Златния орфей“. Там винаги се явяваха добри певци с добра музика и добри текстове. Свременните конкурси са свързани с журито и са предрешени“, коментира Лили Иванова. В ефира тя сподели още, че не обича да я наричат „прима“ и не се изкушава от политиката. 

Лили Иванова се занимава с музика от съвсем крехка възраст. Когато е 7-8-годишна, родителите ѝ и още няколко роднини събират пари, за да ѝ купят акордеон. Тъй като няма кой да я обучава, тя се опитва да се научи сама. В 4-5-и клас тя проявява интерес и към пианото. Малко по-късно Иванова започва да пее в училищния хор, където пеят всички деца. Наред с това още от първи клас тя тренира художествена гимнастика, като дори печели златен медал на Републиканското първенство в Русе през 1952 г. Световната музика, която има възможност да слуша, е предимно руска и италианска – тази, която се пуска по радиоточките или радиото. 

Лили Иванова твърди, че поредица от малки знаци са я подтикнали към това да пожелае да се занимава сериозно с пеене. Вече има над 35 издадени дългосвирещи албума. Синглите, излезли в България, са 29. Има издадени малки плочи и албуми в Румъния, Турция, Германия, Испания и други страни, изключително популярна е в Русия. През цялата си кариера печели множество отличия и награди.

Прочетете още