„Лица от мафията” преследвали шофьора, помел коли и пешеходка във Варна

| България, Варна

Шофьорът, който във вторник блъсна 7 коли и рани пешеходка във Варна, вероятно ще бъде настанен за лечение в психиатрия. Преди 16 години му е била поставена диагноза „биполярно разстройство”, заяви районният прокурор на морския град Невена Илиева. 

Неадекватният шофьор, помел коли и пешеходка във Варна, с десетки глоби и отнета книжка

36-годишният Радослав е от добричкото село Одърци и преди да сътвори мелето се е скарал с жената, с която живее на семейни начала. Пред свои близки е споделил, че го преследват „лица от мафията“ и единственият начин да се спаси е да отиде във Варна.

Бащата на Радослав го е последвал с друг автомобил, но го е изгубил от поглед в района на варненската улица „Кракра”, където се разигра екшънът.

Екшън във Варна: Неадекватен шофьор блъска коли и къщи, ранена е жена (СНИМКИ)

След задържането си шофьорът е имал висока температура и му е направен тест за коронавирус, който е отрицателен. Взетата му проба за наркотици още не е готова, а тази за алкохол е отрицателна. 

Ще бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза, за да се прецени дали мъжът може да носи наказателна отговорност.

Прокуратурата ще му повдигне обвинение за причиняване на пътно-транспортно произшествие с големи материални щети и ще внесе искане за настаняването му в психиатрично отделение за 30 дни. В периода между 18 и 29 май тази година Радослав е бил на лечение в добричката психиатрична клиника. По думите на баща му приема силни лекарства.

През 2016 г. Радослав се явил на изпит в КАТ, за да възстанови правособността си като шофьор, след като книжката му е била отнета преди това. Ден преди катастрофата книжката му отново е била отнета заради неплатени глоби. 36-годишният мъж има десетки наложени санкции за нарушения на пътя.

Пострадалата 59-годишна жена е била ударена два пъти от Радослав. Тя е с контузия на таза и е изписана от болница. 

Чуйте в звуковия файл какво още каза районният прокурор на Варна Невена Илиева. 

Posted by Nastq Sulova on Tuesday, June 2, 2020

Прочетете още