Лятно училище дава равен старт на бъдещи първокласници

Лятно училище за бъдещи първокласници организира Община Пазарджик по проекта "Център за социално развитие и включване", който се реализира за четвърти път. Заниманията включват допълнителна педагогическа подготовка за повишаване на училищната готовност на децата за равен старт в училище.
Услугата се предоставя напълно безвъзмездно. Дейностите ще се проведат в сградата на Центъра за социално развитие и включване на ул. "Любен Боянов". Учебните занимания с децата ще се провеждат от педагог и медиатор или помощник-възпитател по 4 часа дневно, oт 08:30 ч. до 12:30 ч., съобразно предварително изготвена тематична програма. За всяко дете се прави входно и изходно ниво.
Децата, потребители на услугата, ще се извозват с микробус всеки делничен ден, по предварително изготвен график, от предварително определените за това пунктове в Пазарджик, съобразно местоживеенето на децата.
Лятното училище не е само провеждане на учебни занимания за децата, но и време за по-приятно и смислено прекарване на лятото. Организират се също посещения в Етнографски музей, къща музей "Константин Величков" и парк - остров "Свобода“, както и много забавни игри в парк „Писковец“. За всяко дете се осигурява всекидневно закуска, бутилка минерална вода 0.500 мл и сезонен плод.
За трите години, през които е реализирана услугата, 75 деца са участвали в нея.
Записването на новите ученици ще бъде до 16 юли. Това може да стане на място в сградата на Центъра или на тел. 0879 952 252.
 

Прочетете още